top of page

Lite om oss

Nu kan vi erbjuda dig en presentation av färskt gott grönt te från Japan en riktigt hälsosam njutning.

Grönt te ger minskad risk för hjärt- och kärlsjukdomar, minskad blodsocker - och kolesterol nivå i blodet, stärkt tandhälsa, bättre matsmältning samt stärkt immunförsvar.

Dessutom kryllar det av vitaminer och nyttiga antioxidanter.

 

Mitt namn är Carin Ebata, jag är socionom och jag har förmånen att efter snart 30 års erfarenhet av japansk tekultur få introducera dig in i den japanska färska gröna tekulturen.

Med en japansk make som är läkare och specialist inom Allmänmedicin har det varit naturligt att nå ut med information om det gröna teet och dess hälsosamma egenskaper.

Vi importerar direkt från teodlingen, utan mellanhänder, vilket gör att det gröna teet som är en färskvara inte behöver ligga längre tider på lager.
Andra tebutiker säljer ofta både svart och grönt te, medan vår affärsidé är att koncentrera oss på enbart det färska gröna teet och försöka få ut det så snabbt som möjligt ut i landet.
Det är bara du som konsument som kan avgöra skillnaden på vårt färska gröna te och de olika butikernas utbud. Sedan är det mindre vanligt med japanskt grön te, det är mer vanligt att man hittar kinesiskt grönt te ute i handeln (som till skillnad från Japan lätt rostar sitt gröna te istället för som Japan torkar sitt te).
Jag kan hålla nere priset, då jag säljer över nätet och levererar mindre volymer till olika butiker och inte själv har dyra personal- och lokalkostnader.
För oss är det viktigast är att du som konsument, kan få möjlighet att dricka japanskt färskt grönt te, till en rimlig kostnad. 

Vi europeer som utgör ca 21% av jordens befolkning har under lång tid vant oss vid kraftigt smakfulla smaker och drycker som kaffe, svart te, vin och läskedrycker.

Nu har asiaternas (ca 57 % av jordens befolkning) dryckesvanor spridit sig och fått fäste även i väst.

Det dricks grönt te som alldrig förr och vi har insett fördelarna med det grönt teet som kommer från samma tebuske (Camelia sinensis) som svart te.

 

Skillnaden är att grönt-, svart- och oolong te har olika kemiska innehåll och smaker beroende på att de behandlas på helt skilda sätt.

Gröna teblad ångas innan de torkas, vilket förebygger nedbrytningen av katechiner och bevarar den gröna färgen. Svart te framställs genom att bladen tillåts oxidera och jäsa vilket gör dem mörka och delvis förvandlar katechinerna till andra ämnen.

Oolong te är bara jäst till viss del.

Förutom att du får njuta med alla sinnen av alla de 400 aromiska ämnen som grönt te lär innehålla får du hälsa på köpet.

Grönt te dammsuger dessutom kroppen på giftiga ämnen och ökar fettförbränningen.

 

Grönte te innehåller :

· Flavonoider som är kraftiga antioxidanter som skyddar kroppen mot angrepp mot fria radikaler.

· Garvämnen fördröjer upptagningen av koffeinet i kroppen och lugnar mage och tarmar. Bra att dricka direkt efter måltid. Sänker värden för CDL-kolesterolerna.

· Koffein en kopp (150ml) grönt te innehåller 60mg koffein.

· Flour två koppar te ger dagsbehovet av flour. Mineralet förstärker skelett och tänder.

· Theamin en aminosyra som visat sig fungera avslappnade och balanserande mot koffeinets effekter.

· Vitaminer B-vitaminet tiamin, skärper vår tankeverksamhet och ser till att våra hjärnceller inte tappar energi. C-vitamin som stärker vårt immunförsvar och förebygger och botar åderförkalkning. Vanligtvis är C-vitamin mycker känsligt för värme, men i grönt te är det bundet till substanser som skyddar det. Det är 6 gånger mer C-vitamin i grönt te än i en citron.

· Zink som stärker immunförsvaret. Gravida som behöver mycket zink mår därför bättre av att dricka grönt te än kaffe.

Grönt te förlänger livet

En studie av över 40 000 män och kvinnor i Japan visar att de som dricker stora mängder grönt te lever längre.

Studien som genomförts vid Tohoku University School of Public Policy, fann att tedrickandet var särskilt effektivt i samband med hjärt- och kärlsjukdomar. Förklaringen kan vara att grönt te innehåller antioxidanter enligt studien som publicerats i den amerikanska medicintidskriften JAMA (september 13,2006).

Studien pågick i 11år och genomfördes i nordöstra Japan där 80% av befolkningen dricker grönt te och där mer än hälften dricker 3 koppar eller med om dagen. Deltagarna i studien var i åldern 40-79 år och hade inte någon historia av stroke, hjärt -och kärlsjukdomar när studien inleddes 1994.

En kinesisk studie publicerad i Arcihves of Internal Medicine har visat på 46-65% lägre risk för högt blodtryck bland te drickare( som drack oolong eller grönt te regelbundet).

Länge har vi svenskar varit hänvisade till livsmedelshyllornas smaksatta gröna påsteer eller tebodarnas gröna lösviktste förvarade i jättelika teburkar. Har man hittar japanskt grönt te i slutna förpackningar i någon asiatisk butik är det inte säkert det är färskt och har god kvalité.

Nu har du chansen att handla färskt vakuumpackat japanskt grönt te direkt från min mobila lagerbutik här i Västerås.

Du kan besöka mig på plats eller göra din beställning här och få dina varor hemskickade, eller levererade.

Kan jag brygga över kulturerna med mitt färska gröna japanska te så gör jag det gärna.

Japanskt grönt te är en hel livsstil i Japan och har du bara det mest nödvändiga som en japansk tekanna (räcker gott med 0,3L storlek) är det bara att tillåta det gröna teet fylla dina sinnen.

De eteriska oljorna i grönt te och lukten ger allmänt välbefinnande och muskelavslappning .

Grönt te gör ditt intellekt rörligare, hjälper oss att tänka i originella banor och eggar fantasin.

Carins Japanese Tea Shop
bottom of page